Interpretarea viselor - resurse

home || carti || resurse online ||asistenta || cursuri || downloads || contact

>>>> Carti____

Cărţi deja traduse sau prezente în librării care tratează despre interpretarea viselor, metode, tehnici, practici etc. vor fi listate aici.

Artemidor - Carte de talmacire a viselor

Artemidoros - Carte de talmacire a viselor
Traducere, studiu introductiv, note si index de Mariana Baluta-Skultety.

Data aparitiei: 2001
304 pagini
Editura Polirom

Prezentare____

Cartea individualizeaza si articuleaza numeroasele informatii referitoare la stiinta interpretarii viselor si la reprezentantii mai insemnati ai acesteia pe fundalul istoric al vremii in care a trait autorul. In plus, aflam informatii deosebit de interesante despre moravurile si obiceiurile Antichitatii. Are un stil simplu, corect si elegant. „Artemidoros din Daldis face parte dintre acei autori-interpreti cu individualitate inconfundabila ce si-au articulat vocatia de cautatori pe disciplina traditiei si pe libertatea inventiva, interpretarile lui configurindu-se in adevarate nuclee de analiza psihica «avant la lettre». Izvorita din fenomenologia unei experiente psihologice primare si imbogatita dintr-o perspectiva speculativa, oniromantia practicata de Artemidoros integreaza toate detaliile purtatoare de semnificatie si le reconstruieste in spatiul intregit al esentialului, legitimindu-se astfel printr-un continut si o expresie cu adincimi filosofice." (Mariana Baluta-Skultety)

Cicero - Despre divinatie

Cicero - Despre divinatie
Prefata si note de Mihaela Paraschiv

Data aparitiei: 1998
264 pagini
Editura Polirom

Prezentare____

Adoptind conceptii religioase dintre cele mai diverse, poporul roman si-a creat un sistem propriu de credinta, concepind raporturile cu zeii nu sub forma unei transcendente, a unei exaltari spirituale, ci in conformitate cu un ansamblu de practici minutioase de la care se asteptau eficacitate si, am zice, randament. Practicile divinatorii au jucat deci un rol esential, caci romanii nu savirseau nimic fara a consulta in prealabil zeii si fara a se asigura de sprijinul si protectia lor. Ramas pina astazi netradus in limba romana, tratatul De divinatione este o oferit intr-o editie bilingva insotita de ample note si comentarii.

Analiza viselor de C. G. Jung

C.G. Jung - Analiza viselor
Culegere de texte, traducere, introducere si note de Jean Chiriac

Data aparitiei: 1998
264 pagini
Editura AROPA
Cartea este epuizata in format tiparit dar mai poate fi comandata in format electronic, PDF.

Prezentare____

Jung a lucrat o vreme cu Sigmund Freud pentru propagarea misacrii psihanalitice. El a preluat de la Freud metoda de interpreare a viselor pe care a completat-o ulterior cu citeva noi capitole importante. Cartea de fata prezinta comparativ metoda lui Jung cu multe comentarii si exemple de vise interpretate. O introducere substantiala traseaza aria de acoperire a metodei jungiene.

_________________________________________________________________________
Copyright Interpretareaviselor Info Ro. 2017.

 

www.000webhost.com